Da bi visoke temperature, znoj i šminka išle ruku pod ruku potrebno je malo truda i dobri make up proizvodi. Ako se odlučite aa ljetni make up, može biti pravi izazov jer možemo postaviti pitanje može li se uopće šminka zadržati na licu pored tako visokih temperatura i znoja?

Zimski i ljetni make up se razlikuju. Zimski make up će zbog niskih temperatura ostati puno duže postojan, dok će ljetni make up zadavati glavobolje već pri samom nanošenju. Ljeto jednostavno voli što prirodniji izgled, a u večernjim izlascima se možemo malo prilagoditi bojama. Ove sezone se nosu ruž boje trešnje s lijepo iscrtanim obrvama i dugim trepavicama.

Kako zimi, tako i ljeti bitna je dobra hidratacija kože. Dobro je koristiti laganu hidratantnu kremu i vodicu u spreju. Jasno je da pri temperaturama višim od 30 Celzijevih stupnjeva treba staviti što manje šminke jer će onda i malo toga moći brzo otići s lica. Na osvježenu kožu biste trebali nanijeti toniranu kremu na lice, a najbolje je one sa zaštitnim faktorom. Po potrebi možete dodati malo korektora i osvjetljivača, ovisi kakav vam je ten.

Ako vam je ten masniji, onda je dobro koristiti suhi tekući puder koji neće ostaviti dojam maske na licu. Pudera u prahu treba koristiti što manje i to ga je najbolje stavljati samo na T-zonu. Lijepo uredite obrve i dobrom maskarom namažite trepavice, a na usne stavite ruž boje svojih usana ili neku boju mesa kako biste ih lijepo naglasile. Za dnevni look preskočite rumenilo, ostavite ga za večernji izgled.

Na plaži izbjegavajte make up jer, osim što će spriječiti lijepo tamnjenje lica, kada izađete s njime iz vode, možemo reći da će u najmanju ruku izgledati čudno. Osim toga, neki sastojci u šminki u kombinaciji sa suncem mogu biti štetni za vašu kožu. Ipak, postoje dva proizvoda koje možete koristiti u vodi, a to su sjajilo i vodootporna maskara.

Full make up u ljetnim danima biste trebale ostaviti za večernji izlazak, a dnevni look neka bude što prirodniji, jer ako stavite puno šminke s ciljem prekrivanja vaše nesavršene kože, puno ćete bolje izgledati bez šminke nego s razmazanom šminkom.