Svako je vjenčanje bajka za sebe, individualna ljubavna priča zaokružena brakom, no specifično je, između ostalog i po cvijetnim dekoracijama, mladenkinom buketu, cvjetnom aranžmanu za auto ili cvijetnom reveru.

U modu dolaze razne kričave boje buketa, bilo izmiješano bilo sve nijanse crvene, žute, ružičaste. No, malo tko se odluči za neku drugu kombinaciju za ukrašavanje od običnog rezanog cvijeća. Uz malo mašte i dobrog, stručnog cvjećara, vlastito vjenčanje možete prikazati na sasvim drugačiji način i zadiviti goste.

Odabir cvijeća i cvijetnih aranžmana možete shvatiti kao krativno iskustvo jer cvijeće unosi živost i boju te daje poseban šarm. Ono je u stanju pretvoriti najhladnije prostore u vesele, razigrane, romantične prizore. Većina mladenki muku muči sa pronalaskom cvjećara čiji stil joj odgovara.

Rad dobrog cvijećara će se pamtiti, pa treba pronaći onog koji najbolje shvaća i razumije stil mladenke i prema njezinim joj željama osmisliti idealnu kombinaciju. Prelistajte magazine, prokopajte po internetu, raspitajte se kod prijateljica i poznanica jer ćete uštedjeti vremena i nervoze. Od cvjećara tražite da vam pokažu fotografije prijašnjih radova, pa obratite pažnju na cijene.

Ako imate ideje o vjenčanom buketu ili ostalim dekoracijama, iznesite ih cvjećaru. Često se mladenke oduševe nečim što nađu u časopisu, ali do takvog je cvijeća nemoguće doći ili su cijene astronomske. Pokušajte odrediti boje vjenčanja kako bi cvjećar vidio što vam sve može ponuditi. Prilikom aranžiranja stola za mladence, česte su pritužbe da se nisu mogli vidjeti od raškošnih dekoracija, pa obratite pažnju na veličinu buketa za stol.

Uz cvijeće i njegovu boju, važan je i izbor kvalitetnog i originalnog popratnog materijala, od satenskih vrpci, svijeća, parafiranih i svilenih papira do staklenih vaza. Cvijeće će svojom bojom i mirison vjenčanje učiniti posebnim, a pravi će stručnjak pomoći u ostvarivanju svih vaših zamisli, a kako bi ipak sve odgovaralo vašoj osobnosti, kako bi bili usklađeni boja vaše vjenčanice sa oblikom i bojom cvijeća.