vjenčanje, hercegovina, vjenčanice, pozivnice, savjeti, cvijeće, matičar, crkva, prsten, restoran, buket, svadba, svadbeni, konfeti, fotograf, video, bend, band, organizacija,bih,hrvatska

Jastučić za prstenje

Na putu do oltara važan je i jastučić za vjenčane prstene!Kakva povijest stoji iza svadbenog jastučića? Činjenica je da to nije autohtoni hrvatski običaj, ali se kod nas u zadnje vrijeme uvriježio i rijetko koja svadba protiče bez njega.

 Krenimo od vjenčanog prstena. Krug, inače oblik vjenčanog prstena, simbolizira kontinuitet, početak bez kraja. Rimljanima i Egipćanima je simbolizirao vječnu ljubav, a da bi još više istakli neprolaznost ljubavi, drevni narodi su zlatni ili srebrni prsten obogaćivali dragim kamenjem. Taj je prsten potom do mladenaca bio nošen na jastučiću. Tako će se u ključnom trenutku izbjeći petljanje s kutijicama za prstenje i ceremonija vjenčanja moći će teći glatko. Iako su srebro i zlato i dalje glavni odabir mladenaca kada se radi o vjenčanom prstenju, vrlo sofisticirani izbor je plemenita platina. Odaberete li platinu umjesto, na primjer, blještavog zlata za svoj vjenčani prsten, pokazat ćete svoj sofisticirani ukus.

Povezano iz kategorije